Multimedia
Spelletjes


Al deze spelletjes heb ik geprogrammeerd in Flash. Dat wil (jammer genoeg) zeggen dat ze niet werken op een i-pad of op een smartphone die Flash niet ondersteunt.


Spelleke van het milieumanneke
In 2007 en 2008 speelde ik in het programma "Man bijt hond" het milieumanneke. In dit spel moet jij als milieumanneke té snelle auto's en afval wegklikken, de fietser ontwijken, de druppelende waterkraan repareren en zoveel mogelijk alternatieve energie bijeenklikken. Veel succes!


Grote astroquiz Voor mijn boek "Reis door het heelal" heb ik een grote astroquiz gemaakt. Je krijgt telkens zeven vragen in willekeurige volgorde. Er zijn in totaal honderden vragen en beeldfragmenten.


Grote weerquiz Naar aanleiding van mijn boek "Meer weer" is er nu ook een grote weerquiz. Je krijgt in willekeurige volgorde telkens elf weer- en klimaatvragen. Kan je 100% halen en de weerman verslaan?


Weerkundige woordpuzzel Dit is een weerkundige woordpuzzel. De woorden staan niet alleen van links naar rechts, maar ook schuin, vertikaal (naar boven of naar beneden) en zelfs van rechts naar links. Valsspelen (gewoon alles aanklikken) wordt bestraft. Als je alle woorden hebt gevonden, verschijnt er een mooie spreuk.


Woordpuzzel over het zonnestelsel NIEUW: dit is een woordpuzzel over ons zonnestelsel. De woorden staan niet alleen van links naar rechts, maar ook schuin, vertikaal (naar boven of naar beneden) en zelfs van rechts naar links. Als je alle woorden hebt gevonden, verschijnt er een heel praktische tip over de maan.Puzzel: regenboog

Puzzel: sterrenwacht MIRA

Puzzel: K.M.I.

Puzzel: zonsverduistering

Hoe goed ken je de seizoenen? Je krijgt telkens zeven willekeurige vragen voorgeschoteld met verschillende antwoordmogelijkheden. Je kan spelen ofwel zonder tijdsdruk, ofwel tegen de klok. Schuilt er een klimatoloog in jou? Veel succes...

    Lentequiz
Lentequiz tegen de klok
    Zomerquiz
Zomerquiz tegen de klok
    Herfstquiz
Herfstquiz tegen de klok
    Winterquiz
Winterquiz tegen de klokTerug naar multimedia

Statistieken:
Online: 8
Vandaag: 130
Laatste week: 11.480
Pagina's: 25.254.194
sinds 15 aug 2010