Fietsdagboek 2005

Tweeten


(april 2005) Dit is 'em, mijn electrische fiets. Al meer dan tien jaar probeer ik heel bewust me met de fiets te verplaatsen in mijn vrije tijd. Je kan met de fiets heerlijke fietstochten maken. Tesamen met vrouw en kinderen op fietsvakantie gaan is een fantastisch avontuur.

Maar een mens wil natuurlijk meer. Naar aanleiding van de vrachtwagenblokkades ben ik op 13 september 2000 voor de eerste keer met de fiets naar VRT gegaan. En dat smaakte naar meer. In de daaropvolgende jaren ben dan ook uitgebreid gaan kijken naar allerlei fietsen.

Lange tijd heb ik gedacht dat een velomobiel dé ideale oplossing was. Maar zo'n supergestroomlijnde voertuigen mogen dan wel snel zijn en bescherming bieden tegen de regen en de kou, ze zijn ook niet goed zichtbaar in het Brusselse verkeer. Bovendien kan je een defecte fiets met een auto nog vervoeren. Een velomobiel is te log om in een gewone auto te steken.

Tegelijk zag ik ontzettend op tegen de Brusselse hellingen. Elke dag 20 km heen en 20 km weer leek me veel te zwaar (ik ben niet meteen een supergespierde atleet). En dus heb ik geopteerd voor een electrische fiets. Je moet met dit voertuig evenzeer trappen, maar de electrische motor geeft een extra zetje. Het lijkt wel alsof je altijd wind in de rug hebt. Zalig.

De batterij zit verborgen onder de bagagedrager. De electrische motor bevindt zich op de as van het voorwiel. Daardoor stuurt deze fiets wel wat zwaarder dan een gewone fiets. In vergelijking met een gewone fiets is het ook een log ding: ongeveer 30 kg. Op enkele uren tijd is de batterij volledig opgeladen. Met een volle batterij doe ik 60 tot 80 km.
(juni 2005) Ik heb een nieuwe passie ontdekt: fietsen. Ok, het duurt gemiddeld gesproken iets langer dan met de auto. Maar je zit in de natuur en tussen de mensen. Het is heerlijk om na het werk naar huis te fietsen.
(november 2005) Ondertussen is de wintertijd aangebroken. Ik ben de hele zomer ijverig blijven doorfietsen. En zelfs in het duister blijft het een belevenis. Ik heb een nieuwe fietslamp gekocht om goed te kunnen zien. En een fluovestje om gezien te worden.(31 december 2005) Nooit gedacht dat de fietsmicrobe zo erg was. De seizoenen hebben blijkbaar geen vat op een gemotiveerde fietser. Ik heb dit jaar 4400 km gefietst van en naar het werk.Openbaar vervoer     Auto 90 km/hTerug naar vorig menu

Statistieken:
Online: 22
Vandaag: 1.551
Laatste week: 9.540
Pagina's: 25.264.023
sinds 15 aug 2010