Ben je op zoek naar een origineel en zinvol kerst- of eindejaarscadeau? Hier enkele ideetjes... Het hoeven echt geen dure cadeaus te zijn. Een lidmaatschap van een bibliotheek doet een wereld opengaan: boeken, tijdschriften, kranten, muziek, partituren, film, ...


Een uitzending van "De weekwatchers" (Radio 2) meemaken is een unieke belevenis - en het ontbijt is heel lekker.


Een waardebon voor een bezoek aan een volkssterrenwacht of een planetarium is een waardevol geschenk en misschien wel het begin van een boeiende hobby.


Of een bon voor een boottocht? De Hemelkalender 2018? Mijn recente boek 'Kijk omhoog!' ? Iets uit de wereldwinkel? Een zwemabonnement? Een Rail Pass voor lange treinritten? Gedurende een maand een grote telescoop huren?


Er bestaan goede en goedkope LED-fietslampjes die je kan opladen via een USB-poort en die je makkelijk op je fiets kan bevestigen. En met de iets duurdere LED-fietslampen kan je in het pikkedonker fietsen - een fantastische ervaring. Heb je trouwens al een fietshelm? En een fietshesje met LED-lampjes?


Voor minder dan 100 euro heb je tegenwoordig al een Android-smartphone. Een goed Android-tablet vind je voor minder dan 150 euro.


Met een e-reader neem je zonder moeite tientallen boeken, kranten en tijdschriften mee op reis en kan je probleemloos lezen in volle zonlicht. Of in het pikkedonker. Kost minder dan 150 euro. En ťťn batterijlading gaat weken mee.


Ben je muzikant? Haal voor een prikje een professionele live begeleidingsband in huis.


Een verrekijker is een prachtig optisch instrument dat niet veel hoeft te kosten en een heel leven mee gaat. De cijfers op de verrekijker verwijzen naar de vergroting en de diameter van de lenzen. Een 10x40 heeft dus een vergroting van 10x en lenzen met een diameter van 40 mm.

Beste verrekijkers zijn mijns inziens een 7x50 of een 10x50. Grotere vergrotingen hebben geen zin: de trillingen van je handen worden immers ook vergroot en dat zorgt voor onstabiele beelden. Kleine verrekijkers (bvb. 10x25) zijn dan weer handig omdat ze passen in je jaszak.

Iets meer geld voorhanden? Dan kan je een echte telescoop kopen.


En als het nog wat meer mag kosten: een fiets. Of een plooifiets. Goed voor het milieu en voor de gezondheid. Ben je om ťťn of andere reden niet zo sportief, dan bestaan er nu trouwens ook heel goede en betaalbare elektrische fietsen.Terug naar beginpagina
Statistieken:
Online: 23
Vandaag: 1.099
Laatste week: 17.128
Pagina's: 25.429.553
sinds 15 aug 2010