Waarom is reizen naar andere sterren zo moeilijk?

De afstanden in het heelal zijn veel te groot. Een supersnel jachtvliegtuig zou er in de orde van een half miljoen jaar over doen om bij de naaste buur van de zon te raken (film).


Probleem bij lange vluchten is dat we niet genoeg bagage kunnen meenemen. En eigen groenten kweken in de ruimte is nog niet voor morgen.


Andere problemen: de eenzaamheid en de kosmische straling. Een mens is een sociaal wezen. Communicatie met de aarde wordt moeilijk, aangezien de radiosignalen (zelfs met de snelheid van het licht) er verschillende minuten over doen om vanop Mars naar de aarde te gaan. Als een ruimteschip er dan toch in zou slagen om tot bij de dichtste buur van de zon te komen, dan doen de radiosignalen er iets meer dan 4 jaar over om de aarde te bereiken.


"Hallo aarde, we zijn geland!"
"Proficiat, we zijn heel blij voor jullie." is dus een communicatie die acht jaar nodig heeft. In die tijd kan er heel wat veranderen...


Soms zijn er op de zon gigantische explosies. Er worden dan heel veel hoogenergetische deeltjes de ruimte in geslingerd (film). Op aarde zijn we beschermd tegen dat zonnegeweld. Maar in een kleine ruimtecabine onderga je die gevaarlijke straling en dat is niet zo gezond.


Nog andere vragen?

Statistieken:
Online: 31
Vandaag: 835
Laatste week: 11.173
Pagina's: 25.256.200
sinds 15 aug 2010