Film: Kristof De Maeseneer

Agenda

Tweeten
Ik krijg heel vaak aanvragen voor spreekbeurten. Maar het leven van een weerman is druk, en dan heb ik nog vier lieve kinderen en een schat van een vrouw.

Tegelijk besef ik ook dat mensen een beetje "recht" hebben op een BV. Daarom geef ik als vrijwilliger elke laatste vrijdag van de maand (behalve in de maanden juli en augustus) om 19.30 uur een spreekbeurt op volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen: de astroclub. Iedereen is van harte welkom. Daarna kan je bij helder weer zelf door de telescopen kijken.

Bedoeling van de astroclub is om moeilijke dingen uit astronomie en weerkunde uit te leggen op een eenvoudige manier, met multimedia en een knipoog. En voor iedereen.

Op zoek naar achtergrondinfo over één van de vorige astroclubs? Hier klikken.

Hier vind je de lijst met alle astroclubs van de voorbije jaren.Astroclub vzw Volkssterrenwacht MIRA Grimbergen:
Kalender voor 2017


vrijdag 26 mei 2017: Op verkenning langs de reuzenplaneten in ons zonnestelsel


In deze astroclub bekijken we Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus, de reuzenplaneten van ons zonnestelsel. Hoe bewegen ze aan de hemel? Wat kan je zien met een telescoop? Hoe verschillen die planeten van onze Aarde?

Met ruimtevaartuigen gaan we ook op reis naar onze grote buren en hun manen. De manen van de reuzenplaneten blijken ook buitengewoon boeiende hemellichamen te zijn met onverwachte eigenschappen.

Zoals altijd staat de astroclub in het teken van de klare taal. Om alles voldoende luchtig te houden, versier ik de voordracht met HD-filmpjes en een vleugje humor.

Voor de voordracht kijken we bij helder weer met speciale telescopen naar de zon. Na de voordracht richten we bij het vallen van de duisternis de sterrenkijkers van het waarnemingsterras op de planeet Jupiter, op dubbelsterren, sterrenhopen, nevels en melkwegstelsels.

De telescopen zijn computergestuurd, dus we kunnen je op korte tijd verschillende objecten laten zien.

Maar ook bij bewolkt weer is er op de volkssterrenwacht veel te ontdekken. Afspraak dus op 26 mei 2017 om 19.30 uur op Volkssterrenwacht MIRA vzw, Abdijstraat 20 te 1850 Grimbergen!


30 juni 2017: De kleinere objecten in het zonnestelsel: verscheidenheid troef


29 september 2017: Sterren groot en klein


27 oktober 2017: Sterrenstelsels groot en klein


24 november 2017: Zelf sterren kijken, hoe begin je er aan?


29 december 2017: Een astronomische vooruitblik op 2018Afspraak dus op Volkssterrenwacht MIRA, Abdijstraat 22 te 1850 Grimbergen. Meer inlichtingen via 02/269.12.80 http://www.mira.be/activiteitenGrotere kaart weergeven
Terug naar hoofdpagina

Statistieken:
Online: 28
Vandaag: 2.188
Laatste week: 16.988
Pagina's: 24.124.339
sinds 15 aug 2010