Film: Kristof De Maeseneer

Agenda

Tweeten
Ik krijg heel vaak aanvragen voor spreekbeurten. Maar het leven van een weerman is druk, en dan heb ik nog vier lieve kinderen en een schat van een vrouw.

Tegelijk besef ik ook dat mensen een beetje "recht" hebben op een BV. Daarom geef ik als vrijwilliger elke laatste vrijdag van de maand (behalve in de maanden juli en augustus) om 19.30 uur een spreekbeurt op volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen: de astroclub. Iedereen is van harte welkom. Daarna kan je bij helder weer zelf door de telescopen kijken.

Bedoeling van de astroclub is om moeilijke dingen uit astronomie en weerkunde uit te leggen op een eenvoudige manier, met multimedia en een knipoog. En voor iedereen.

Op zoek naar achtergrondinfo over één van de vorige astroclubs? Hier klikken.

Hier vind je de lijst met alle astroclubs van de voorbije jaren.Astroclub vzw Volkssterrenwacht MIRA Grimbergen:
Kalender voor 2017


vrijdag 29 september 2017: Sterren groot en klein


Onze zon is een ster, maar het is niet de enige. Er zijn grote sterren, kleine, lichte, zware, rode, blauwe, hete, koele, heldere, zwakke, massieve, mislukte, onstabiele, jonge en oude sterren.


In deze astroclub maken we kennis met de sterren in al hun gedaanten, van in de wieg tot aan het graf. We kijken naar het normale leven van een ster en maken ook kennis met enkele speciale gevallen.


Zoals altijd staat de astroclub in het teken van de klare taal. Om alles voldoende luchtig te houden, versier ik de voordracht met HD-filmpjes en een vleugje humor.


Na de voordracht richten we bij helder weer de sterrenkijkers van het waarnemingsterras op de maan met zijn ontelbare kraters, op de planeet Saturnus, op dubbelsterren, sterrenhopen, nevels en melkwegstelsels. De telescopen zijn computergestuurd, dus we kunnen je op korte tijd verschillende objecten laten zien.


Maar ook bij bewolkt weer is er op de volkssterrenwacht veel te ontdekken. Afspraak dus op 29 september 2017 om 19.30 uur op Volkssterrenwacht MIRA vzw, Abdijstraat 20 te 1850 Grimbergen!


27 oktober 2017: Sterrenstelsels groot en klein


24 november 2017: Zelf sterren kijken, hoe begin je er aan?


29 december 2017: Een astronomische vooruitblik op 2018Volkssterrenwacht MIRA, Abdijstraat 22 te 1850 Grimbergen. Meer inlichtingen via 02/269.12.80 http://www.mira.be/activiteitenGrotere kaart weergeven
Terug naar hoofdpagina

Statistieken:
Online: 26
Vandaag: 989
Laatste week: 13.247
Pagina's: 24.891.725
sinds 15 aug 2010