In Vaasa wordt ook veel Zweeds gesproken. Rond het marktplein staan heel veel moderne gebouwen en grote warenhuizen. Veel fietsers in Vaasa. Je haalt natuurlijk geen hoge snelheden maar voor studenten en durvers is het 
toch een goed vervoermiddel.


Van 15 tot 19 februari 2008 was ik in Vaasa (Finland). Prachtige landschappen, heerlijk koude winter, zelfs naar Finse normen. Maximumtemperatuur rond MIN 10 graden, minima tot MIN 25 graden. Ik kan je verzekeren, dat is echt ongelooflijk bibberkoud.


Sneeuwsterren, halo's rond de zon, ijspegels aan de goten, sneeuwruimers op de daken, karrevrachten sneeuw, sleewedstrijden, ...


En fietsen bij MIN 18 graden is een heel speciale ervaring!

Terug naar vorige pagina
Waar staat mijn fiets? Veel moderne en vrij plompe appartementsblokken. Hier (met op het dak de rode bol) ons hotel Omena - een aanrader als je goedkoop naar Finland wil.
Vissers maken op zee een gat in het ijs.
Statiegeld voor blikjes. Wat een goed idee! Veel minder zwerfvuil op straat. IJskoud maar wondermooi. Macro-opname van kleine sneeuwsterren met een diameter van 1 mm. Ze vielen gewoon uit een staalblauwe lucht. De voetpaden worden bestrooid met kleine steentjes om ze minder glad te maken. Veel post vandaag! De trein naar Jyväskylä. Rijm en rijp aan de bomen. IJspegels aan de daken zijn soms meer dan een meter lang. Niet onderdoor lopen... Speciale sneeuwploegen zijn voortdurend in de weer om sneeuw en ijspegels te ruimen. Oeps! Elk takje verwintert tot een echte kunstwerk. Heerlijke winterlandschappen. De dikke sneeuwlaag bestaat uit verschillende lagen, allemaal het resultaat van aparte sneeuwbuien. Zelfs voor de Finnen was dit een strenge winter. Bos in de sneeuw.


Statistieken:
Online: 33
Vandaag: 577
Laatste week: 9.740
Pagina's: 25.282.254
sinds 15 aug 2010