Weer

Tweeten

Als je wil weten hoe het weer is/zal worden in BelgiŽ/in Europa, of als je op zoek bent naar Belgische waarnemingen: www.kmi.be/. De site bevat een schat aan informatie.

Voor de kust is er een speciaal weerbericht op www.kustweerbericht.be/.

Het K.M.I. heeft ook een prachtige app voor iOS en Android.

iOS app on App Store         Android app on Google Play

Heel goede meteo-info (gemaakt door echte meteorologen van de eigen streek) vind je mijns inziens bij de nationale meteorologische instituten. Meestal bestaat er ook een Engelstalige versie van de site.

BosniŽ-Herzegovina
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Groot-BrittanniŽ
Hongarije
Ierland
IJsland
ItaliŽ
KroatiŽ
Letland
Lithouwen
Luxemburg
Malta
Montenegro
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
RoemeniŽ
Rusland
ServiŽ
Spanje
Slovakije
SloveniŽ
TsjechiŽ
Turkije
Zweden
Zwitserland
Buiten EuropaBen je op zoek naar algemene klimatologische gegevens over BelgiŽ: www.meteo.be/meteo/view/nl/65657-Klimaat.html en ook mijn eigen site.

Hier kan het klimaat van je eigen gemeente opvragen.

De Belgische klimaatatlas vind je via deze pagina.

Voor buitenlandse klimatologische gegevens kan je terecht op www.klimadiagramme.de/all_eu.html en www.meteo.be/meteo/view/nl/6042865-Klimaat+in+de+wereld.html.

Als je een warme of zonnige bestemming zoekt in een bepaalde periode van het jaar, kan je op deze sites al je locaties vergelijken. Let wel op: "klimaat" is niet hetzelfde als "weer".


Een heleboel Europese maandgemiddelden kan je vinden via https://www.dwd.de/EN/ourservices/rcccm/int/rcccm_int_suncli.html.


Nationale grenzen vallen meer en meer weg. We gaan allemaal wel eens naar het buitenland. Maar hoe is het weer daar? Ben je zeker dat je niet zal terechtkomen in een sneeuwstorm of een hittegolf of in zwaar onweer? Daarvoor is er nu de site www.meteoalarm.eu. In ťťn oogopslag is te zien waar de officiŽle weerdiensten van de meeste landen in Europa de komende 24 tot 48 uur een weertype verwachten dat gevaar oplevert. Waar je ook bent en welke taal je spreekt: pictogrammen maken je onmiddellijk duidelijk om welk gevaar het gaat met daarachter een link naar de uitstaande waarschuwingen.


Informatie over wintersmog, ozonsmog en andere soorten luchtvervuiling vind je op www.irceline.be/. Het is een schitterende site met waarnemingen om het uur. De Duitse luchtkwaliteit kan je volgen via deze site.


Op zoek naar een wolkenatlas? De WMO (World Meteorological Organization) heeft een nieuwe editie uitgebracht, met daarin ook alle nieuwe wolkensoorten.


www.waterinfo.be is de prachtige site van de Vlaamse Waterbeheerders. Je vindt er alle informatie over waterlopen, waterstanden, debieten, overstromingsrisico's, neerslag, enzovoort.


Voor informatie over pollen en hooikoorts is er www.airallergy.be met informatie die in het seizoen dagelijks wordt vernieuwd.


Actuele radarbeelden met neerslagintensiteiten vind je op de site van het KMI (voor BelgiŽ de beste radar), bij www.buienradar.nl en ook bij het Nederlandse KNMI. De beelden van de radar van Houthalen-Helchteren vind je hier. Wees wel voorzichtig met de interpretatie van de beelden. Radar kan de kromming van de aarde niet volgen. Het systeem kan niet "achter" de horizon kijken. Neerslag die zich op meer dan 100 km van het radarstation bevindt, bereikt daarom niet noodzakelijk de grond.


Er zijn ook schitterende radarbeelden met neerslagintensiteiten voor West-Europa. Kijk bij www.meteox.com


Leuke weersites...

www.wetterzentrale.de/
www.weerstationransberg.be/
ijsverwachting.blogspot.be/

users.telenet.be/weather/
www.wetteronline.de
weerwoord.be
weerspinsels.blogspot.beEr is in Vlaanderen een heel enthousiaste werkgroep weerkunde die alle weeramateurs groepeert : www.weerkunde.be/


Er zijn een heleboel sites die blikseminformatie geven. Dit is de beste bliksemsite.


Als noodweer schade heeft veroorzaakt aan je eigendom, ben je misschien op zoek naar specifieke klimatologische informatie. Je kan daarvoor terecht bij de klimatologische dienst van het K.M.I. : Luc Debontridder of (meer algemeen) bij Marc Christiaens. Zie ook www.meteo.be/meteo/view/nl/215118-Klimatologische+inlichtingen.html en www.meteo.be/meteo/view/nl/135660-Informatie-+en+businessdiensten.html


Regenbogen, kringen rond de zon of de maan, kleurrijke cirkels, gekleurde vlekken, ... meer info over speciale meteorologische hemelverschijnselen vind je bij www.atoptics.co.uk/


Ben je op zoek naar oude weerkaarten? Dan is deze site heel interessant. Je kan de weerkaarten van je geboortedag zo opvragen. Of kijk bijvoorbeeld eens naar de extreme wintersituatie van februari 1956.


Weer-info vind je ook bij de collega's van de Krijgsmacht : www.mil.be


De dagelijkse hoeveelheid windenergie geproduceerd in Europa vind je hier.


Een verzameling van alle webcams van het K.M.I. met de laatste beelden vind je hier.Terug naar beginpagina

Statistieken:
Online: 26
Vandaag: 350
Laatste week: 8.823
Pagina's: 25.802.075
sinds 15 aug 2010
.