Interessante links

Tweeten

"De Grote Rede" is een zeer interessant tijdschrift van het Vlaams Instituut voor de Zee vzw (VLIZ). Je kan het downloaden via http://www.vliz.be/nl/de-grote-rede.


Een schitterend live panorama vanop de Zugspitze (2963 m) in Duitsland op http://zugspitze.panomax.at/.
Nog veel meer prachtige live panorama's via http://www.panomax.at/index.html.


Science Connection is een gratis wetenschapstijdschrift uitgegeven door het Federale Wetenschapsbeleid. Je kan je abonneren via www.scienceconnection.be. Zeer interessant!


The Messenger is een gratis driemaandelijks ruimtevaarttijdschrift van de Europese zuidelijke sterrenwacht ES0. Je kan je hier abonneren of de laatste pdf-files downloaden als je papier wil besparen.


Ben je geïnteresseerd in de beelden van de Hubble ruimtetelescoop, dan is dit een gouden tip. Op deze site vind je de beste beelden. En hier vind je trouwens nog meer posters, kalenders, brochures, enz. die je allemaal gratis kan downloaden.


ESA Bulletin is een gratis driemaandelijks Engelstalig ruimtevaarttijdschrift van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. De moeite waard als je op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Europese ruimtevaart. Je kan de laatste pdf-files hier bekijken en downloaden. De site van ESA is trouwens een absolute aanrader!


De VMM (Vlaamse MilieuMaatschappij) heeft een heleboel publicaties voor een breed publiek. Je kan alles nalezen via www.vmm.be.


Je kan de UV-index voor vijf Belgische stations live volgen op de site van het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA).


Je weet niet wat je ziet (gezichtsbedrog): michaelbach.de/ot/index.html


Wil je zelf een perfect bewegwijzerde fietstocht plannen over rustige wegen? Dan is www.fietsnet.be een fantastische site. Ook www.vlaanderen-fietsland.be is interessant. En ik durf ook een route uitstippelen op www.routeyou.com. Ook www.brouter.de is een zalige site om routes te maken en te exporteren als .GPX file naar je GPS of smartphone.


Is wandelen je ding? Dan moet je eens kijken op www.wandelknooppunt.be/.


De files anders bekeken (en gratis!): www.verkeerscentrum.be


Met het programma "Google Earth" kan je heel de wereld bekijken. Wil je dat programma niet installeren op je PC, dan is er nog deze mogelijkheid: maps.google.com/. Je kan zoomen en pannen naar hartelust. Niet vergeten om rechtsboven "satellite" aan te vinken. Prachtige beelden!


De Ferrariskaart is een heel gedetailleerde kaart van de Oostenrijkse Nederlanden anno 1769. De kaart staat op de "digitale bibliotheek van de Koninklijke Bibliotheek van België". Een absolute aanrader voor wie wat meer wil weten over de geschiedenis van zijn streek.


Het Geoloket Limburg bevat interessante geografische gegevens van de provincie Limburg.


Allerlei satellieten houden de aarde continu in de gaten. Geregeld maken ze spectaculaire beelden van de planeet. Op rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/gallery/ vind je de meest recente beelden. Je kan zelf opzoekingen doen. Onze aarde is een prachtige planeet...


De natuurkunde van 't vrije veld van de Vlaamse Nederlander Marcel Minnaert is een reeks van drie boeken, gepubliceerd in 1937, 1939 en 1942. Alle natuurverschijnselen worden er zo goed mogelijk in verklaard. Het zijn drie schitterende werken die in geen enkele bibliotheek mogen ontbreken. Ondanks hun hoge ouderdom bevatten de boeken een schat aan informatie die de tand des tijds moeiteloos weerstaat.
Sinds kort zijn de boeken integraal op het internet beschikbaar. Het gaat weliswaar om de eerste druk, maar het blijft toch de moeite waard. Ga snel een kijkje nemen: het is ronduit verbluffend. Overigens een heel interessante site om gratis e-books te lezen!


Dé referentie voor de digitale fotografie: www.dpreview.com/


De wereld aan je voeten met NASA Worldview. Ronduit prachtig!


Niet gratis, maar wel een plezante mens en een gedreven komiek: www.dirkdenoyelle.com/


In grote Europese steden kan je rondgeleid worden door zeer goede, enthousiaste gidsen die enkel werken op basis van een fooi, een fooi die je geeft na de rondleiding. Ik weet alvast dat de Londense, de Berlijnse en de Praagse rondleiding schitterend zijn: www.neweuropetours.eu/


Elke dag een prachtig beeld uit het heelal, met deskundige commentaar: apod.nasa.gov/apod/astropix.html
Terug naar beginpagina

Statistieken:
Online: 24
Vandaag: 1.551
Laatste week: 9.541
Pagina's: 25.264.019
sinds 15 aug 2010