Tweeten
Een alternatief voor de fiets? Yep, dat is er. In de week kan ik met de trein naar het werk. Ik doe het ongeveer tien keer per jaar, als de wegen er glad bijliggen door sneeuw of ijs. Het vergt iets meer planning, met overstap in Mechelen. Echt klokvast is het niet altijd. Maar de stress verdwijnt toch grotendeels. Op de trein kan je lezen, praten, muziek beluisteren, computeren, een kaartje leggen, en nog veel meer.


Je moet echt eens het spoorboekje grondig bestuderen. Bij mij heeft het lang geduurd eer ik besefte dat ik met de trein tot vlakbij het K.M.I. in Ukkel kon geraken. De NMBS heeft ook een heel goede app. Ik bestel mijn treinkaartje tegenwoordig altijd met mijn smartphone. Superhandig.


De laatste jaren doen mijn vrouw en ik trouwens meer en meer uitstapjes met de trein. Het is gewoon een andere manier van reizen, veel relaxer. En wat mij betreft mag dat verschil tussen eerste en tweede klas gerust verdwijnen.


Ik maak ook geregeld gebruik van de combinatie trein + fiets. Voor vijf euro kan de fiets mee op de trein. En sinds 2016 heb ik ook een plooifiets, die ik zonder meerkost mee mag nemen op de trein.


Maar we hebben nog een lange weg af te leggen: negen op de tien Vlamingen neemt nooit de trein. Nooit. Een gemiste kans.

Auto 90 km/h                 Terug naar vorig menu
Statistieken:
Online: 29
Vandaag: 843
Laatste week: 11.151
Pagina's: 25.256.255
sinds 15 aug 2010