Zijn ruimtereizen voor gewone mensen mogelijk?

Voor ruim 200.000 Euro kan je een ticket krijgen voor het fameuze SpaceShipTwo-project. Daarmee zou je binnen enkele jaren een soort vlooiensprong naar de ruimte kunnen maken. Je haalt een hoogte van iets meer dan 100 km en bent enkele minuten gewichtloos.


Voor echte en vooral betaalbare ruimtereizen rond de aarde is het wellicht nog wat te vroeg. Maar er wordt aan gewerkt. Onze voorouders droomden van vliegreizen en dat is nu dagelijkse kost. Ongetwijfeld ligt onze toekomst in de ruimte. De Russische ruimtevaartpionier Konstantin Tsjolkovsky verwoordde het zo: “De aarde is de wieg van de mensheid, maar een mens blijft niet eeuwig in zijn wieg”. Vanuit de ruimte worden we ons bewust van het unieke van de aarde. Er zijn geen grenzen meer.In de media duiken berichten op over een "one way ticket" naar de planeet Mars tegen het jaar 2023. De Marsreizigers zouden ter plaatse blijven voor de rest van hun leven.


Ik wens ze veel succes. De gemiddelde temperatuur op Mars is -60°C. Er is geen voedsel. De atmosfeer van Mars bevat amper 0,145% zuurstof.


Communicatie met de aarde verloopt heel traag, omwille van de grote afstand: het duurt vele minuten eer een signaal van de aarde de planeet Mars bereikt. Een dialoog is dus niet mogelijk.


Het project wordt opgezet door de firma die ook het TV-concept "Big Brother" heeft gelanceerd. Yeah...

Nog andere vragen?

Statistieken:
Online: 31
Vandaag: 1.500
Laatste week: 17.145
Pagina's: 25.430.634
sinds 15 aug 2010